Hatha yoga

I Hatha arbejdes der med de klassiske yogastillinger (asanas) og åndedrætsøvelser (pranayama). Tempoet er roligt og der er en vekslen mellem stående, siddende og liggende stillinger. Hatha er en blanding af det aktive og passive, yin og yang, lys og mørke.

Ha betyder sol,  tha betyder måne.

Der afsluttes med afspænding (savasana).  Øget kropsbevidsthed, smidighed og styrke er den effekt Hatha kan give, derudover har øvelserne gavnlig indflydelse på immunforsvaret, hjerte og blodtryk, det endokrine system- hormon produktion, samt beroligelses af nervesystemet

Hatha2:

Er du kommet dertil i din yoga praksis, hvor du godt vil udfordres lidt mere, så er dette lige klassen for dig.
Hatha2 er for de lidt mere øvede yogier, da asanas lige bringes et niveau op både i sværhed og styrke samt fokus på teknik.
Der arbejdes stadig med de klassiske yogastillinger (asanas) og åndedrætsøvelser (pranayama), men du vil også blive udfordret i stillinger, som du måske ikke har mødt før.

Flow Yoga

Flow er små sammensatte dynamiske sekvenser (flow) af de klassiske yogastillinger (asanas). Solhilsner og vinyasa flow er en del af flowene i disse timer. Timerne er udpræget Yang i modsætning til Yin yogaen. Denne yoga type kan være udfordrende for begyndere, men ikke desto mindre kan alle alligevel godt være med – blot du husker at lytte til kroppen og holde en pause, hvis du får brug for det.

Yoga flow løsner op for spændinger og blokeringer i kroppen, udvikler bedre koncentration, kropsbevidstheden øges og smidighed, koordinationsevne og balancen forbedres. På disse timer stiger pulsen og kroppen får en sund glød af forbrændingen.

Øvelserne koordineres med vejrtrækningen (pranayama). Timerne vil også indeholde elementer fra Hatha med siddende og liggende stillinger samt afsluttes med afspænding (savasana)

Blid Hatha Yoga

Den klassiske Hatha yogaform men stillingerne holdes lidt længere. Tempoet er ofte også lidt langsommere. En rigtig god time til nybegyndere, eller hvis man er udfordret pga skader / slid i kroppen.

Vi lægger dog vægt på at der også arbejdes med styrken, stabiliteten og flexibiliteten som i den almindelige Hatha time.

Alle kan være med på dette hold, hvor vi udviser den fornødne blidhed og respekt for kroppen.

Yin Yoga

I Yin Yoga arbejdes der med dybe lange stræk, som har til hensigt at afspænde og arbejde med det dybtliggende bindevæv. Når bindevævet stimuleres over længere tid, påvirkes medianerne og der skabes et friere flow i kroppens væv, smidiggør bindevævet og øger strømmen af energi til vitale organer. I Yin yoga arbejder vi også med mobiliteten omkring ledbånd og sener, så de bliver stærkere og mere stabile. Det kan hjælpe os til at undgå eller forebygge skader ved andre træningsformer eller bare i al almindelighed. Yin kan med fordel  praktiseres sammen med anden aktiv træning og samtidig have gavnlig effekt på din præstation – fokus og kontrol vha. mindfulness, og styrkelse af bindevæv, ledbånd og sener vha. de dybe lange stræk.

Mentalt lærer yin sindet at give slip og bare “være” i stillingerne. Den stille og meditative form påvirker det parasympatiske nervesystem: sænker blodtrykket, støtter kroppen i hvile ,bringer ro i sindet og giver mulighed for genopbyggende processer og selvhealing. Hver stilling holdes i 3-6 min og der arbejdes i stillingen med at slappe mest muligt af, give slip på muskel aktivitet ned igennem kroppen, og have så blød og naturlig en vejrtrækning som mulig.

Senior Yoga

Senior yoga er ikke på planen i øjeblikket.
Seniortræning henvender sig til seniorer 55+, men alle er velkommen.
På disse klasser arbejder vi med blandede øvelser- serier i flow inspireret fra yoga, men også øvelser der arbejder specifikt med  kroppens store muskelgrupper som ben, baller, mave og ryg. Når vi bliver ældre mister kroppen både smidighed og styrke relativ hurtigt, hvis det ikke holdes ved lige.
“Alt efter hvor god din form er og hvad du træner, så siges det at blot 14 dages inaktivitet snupper “næsten” halvdelen af din styrke, op til et halvt kilo af din muskelmasse og ca. 10% af din kondition. Hvad så med smidigheden ? . Det går stærkt…..og næsten med det samme . Smidighed skal der arbejdes med mindst et par gange om ugen for at bindevævet ikke bliver sejt og ufleksibelt – især jo ældre vi bliver! 
Ligeledes vil der på denne time være fokus på at styrke muskler og væv omkring skuldre, nakke og hofter. Derudover vil vi arbejde med smidighed og balance og ikke mindst livsglæde . På holdet kan der anvendes elastikker og redondo bold.
Ved regelmæssig seniortræning vil man kunne opnå:
1.Bedre balance
2.Forebygge knogleskørhed.
3.Modvirke ledstivhed
4.Forbedre smidigheden
4.Øge livskvalitet

Yolates

Yolates er en holistisk træningsform som kombinerer yoga, dans, pilates og meditation.

Fokus vil variere, men en klasse vil altid forløbe som en melodi,- startende med grounding, opvarmning,  led-arbejde/dans, yoga, pilates og groundende afslutning.

Ledarbejdet er en vigtig del af hver klasse da det netop åbner kroppen til nemmere at frigive gammel energi og modtage ny og ren energi, det er også denne del af træningen som flydende bliver til danseelementet. Det er virkelig vigtigt for vores underviser at den træning der lavers føles godt for dig. Det handler ikke om at lave perfekte stillinger, men at komme ind i et flow hvor du mærker kroppen indefra og finder dit eget udtryk.

Yolates er glæde og frihed og vi vil sammen skabe et trygt rum, hvor du kan få dit smukke potentiale frem og stå stærkt i dig selv med mere ro.

Kundalini yoga 

Kundalini yoga er en terapeutisk yogaform, der afbalancerer, stimulerer og styrker den enkelte både fysisk, mentalt og sjæleligt.

Kundalini yoga kaldes også ”Yoga of Awarerness”. Det er en yogaform, hvor du ved at benytte lette og enkelte værktøjer, balancerer dit nerve og lymfesystem og samtidig styrker din krop & dit sind. I Kundalini yoga anvender vi meditation, mantraer, fysiske øvelser og åndedræts teknikker i utallige kombinationer.

I Kundalini Yoga er åndedrættet er en meget vigtig del, idet din vejrtrækning siger en hel del om, hvordan du har det. Så ved at rette din opmærksomhed mod åndedrættet, kan du mærke hvordan du har det.

I denne Yogaform vil du hurtigt og effektivt opleve at blive bedre til yoga, den er meget effektfuld og der indgår fysiske øvelser, Chant, mantra og meditation til hver klasse.

I Kundalini yoga følger man en helt bestemt rækkefølge i hver Kriya (Kriya er sammensætningen af øvelser) det betyder, at der er regler for hvordan hvert Kriya sæt skal udføres, hvilket andre yogaformer ikke har.

Alle kan være med til Kundalini

Øvelser er nøje sat sammen af bevægelse, vejrtrækning, lyd/mantra, meditation, og det er øvelserne i kombination med hinanden, der samlet set giver en effekt. Hver kriya består af mellem 5 og 20 øvelser.
En typisk time med Kundalini yoga består af:

  • Indtuning med et fælles mantra

  • Opvarmning

  • Kriya

  • Dyb afspænding

  • Meditation

  • Afsluttende mantra

Restorativ Yoga 

Restorativ Yoga er pt. ikke fast på planen, men du vil møde det ind imellem som POP Up.

Restorativ yoga minder meget om Yin yoga, idet du opnår nogle af de samme fordele/ egenskaber i kroppen og sindet.
Vi arbejder og træner sindets opmærksomhed via øvelser kombineret med vejrtrækningen, og skaber derved nærvær og tilstedeværelse i kroppen.

Sammen vil vi udforske forskellige healende teknikker så som, Pranayama (Vejrtrækning), mudras ( hånd gestus med særlige effekt), asanas ( yogaøvelser), simple chants (særlige sætninger som gentages enten inde i en selv eller fælles i salen), samt meditation til at understøtte hoved og krop i en overgivelse til et stille og blidt flow – genoprette balancen af en måske travl hverdag.

Vi bruger massere af blokke og puder til at supportere vores øvelser. Dette hjælper os med at føle os trygge og afslappet. Herunder at give slip på blokeringer og tunge byrder, som vi måske bærer rundt på – gemt i kroppen. Dyb afslapning invitere og opfordre kroppen til at slippe følelsesmæssig stress, som kan fylde kroppen og forårsage smerter og spændinger rund omkring i bindevævet.

Nervesystemet bliver blidt guidet ind i en blid rytme som tillader kroppen at heale og genopbygge sig selv på de dybeste celleniveauer. En blid udrensning af krop og sind, skaber indre rum for sjælen/kroppen til at grounde og føle sig hjemme. Ny energi og en generel følelses af velværd.

Mindfulness meditation

Mindfulness meditation en træning af dit sind, hvor du opøver og styrker at kunne være nærværende gennem fuld opmærksomhed: på dine tanker, følelser og kropsfornemmelser – såvel som opmærksomhed på dine omgivelser og relationer. Du træner altså at bliver mere nærværende og opmærksomt tilstede i hvert øjeblik i dit liv.

Meditation og mindfulness stammer begge fra buddhismen, men bruges i dag mange andre steder. Det er i de seneste år blevet meget populært at dyrke meditation og mindfulness, da det giver dig større ro og mindre stress – og det kan jo være meget nyttigt i en travl hverdag, hvor alt for mange i forvejen lider af stress.

Meditation:
Meditation er en tilstand, der opstår når tanker og følelser falder til ro og du opnår kontakt til dit nærvær i nuet. Det er et selvstudium, og du observerer dig selv. Derudover omfatter meditation dyb refleksion og søgningen af det dybeste i dig selv. En meditations session behøver ikke tage mere end 10-15 minutter for at have en effekt. Det meste af tiden flyver dine tanker omkring og bevidstheden svinger fra emne til emne. Meditation handler om at fokusere på noget bestemt og samle tankerne – eller få tankerne til at forsvinde for en stund. Du kan f.eks. fokuserer på dit åndedrag, én kropsdel eller visualiserer et indre billede. Meditation kan hjælpe dig med at:
– opnå en dyb indre ro
– lære at lytte til dig selv
– få en pause i hverdagen
– få ny energi

Mindfulness:
Mindfulness handler om at være nærværende og leve i nuet. Det kan opleves som en opvågning, og verden vil opleves som noget mere virkeligt. Mindfulness betyder at huske, og er en nærværende, objektiv og ikke-dømmende måde at forholde sig til det, du møder – både fænomener i din krop og i dine følelser, tanker og omgivelser. Følelser og tanker observeres, men ignoreres eller vurderes ikke, hvorved det bliver lettere at se hvad der driver dig og hvad du reagerer på. At være mindful, er ikke noget der kommer af sig selv. Det er heller ikke nok at læse om det – det skal trænes og opleves. På disse klasser kan du opleve og øve dig på at have fuld opmærksomhed på det du gør nu, og have alle sanser vågne. Mærke efter hvordan det føles og være opmærksom på dig selv og dine omgivelser.  Mindfulness kan hjælpe dig med at:
– opnå større nærvær overfor dig selv, og dermed også dine omgivelser
– lære at leve i nuet
– øge din bevidsthed om dig selv
– lære at forholde dig objektivt til hverdagens udfordringer
– opnå større accept og positivitet overfor dig selv og andre – dermed opnås også større glæde.

Kom og prøv disse to fantastiske ting i kombination med hinanden.
Mindfulness meditation starter med en stille periode af at være i nuet, efter en kort instruktion, hvorefter vi mediterer i en rolig guidet atmosfære. Der vil være øvelser undervejs af forskellig art.

Klasserne er for alle som ønsker motion til hjernen og skabe en samhørighed mellem denne og resten af kroppen.
Ingen erfaring er nødvendig, alle er mere end velkomne.

Body SDS – grundtræning

Body SDS grundtræning er en rejse ind i kroppens indre og ydre kroge. Alle kroppens led og muskler bliver bevæget i dybden, og særligt kroppens fundament, fødderne, får en ekstra kærlig omgang. Vi starter med fodøvelser, der bevæger sig videre til knæene, hoften, ryggen, skuldre, nakke og til sidst armene. Afslutningsvis laver vi nogle dybe yoga-stræk, der minder om yin yoga. De foregående ledbevægelser gør, at det bliver nemmere at gå dybere i strækkene, og hele grundtræningen komplementerer andre yoga-former, da den skaber centrering, smidighed og styrke, som kan bruges til at komme dybere ned i kroppen og vejrtrækningen.

Gravid Yoga

På et gravid yoga-hold vil du komme til at arbejde med blide stræk, lette og legende flow-sekvenser samt fokuseret arbejde med vejrtrækning, som kan hjælpe dig med at holde dit fokus til fødslen.

Vi laver også groundende øvelser som bl.a hjælper dig med at forbinde dig endnu mere til din baby allerede i graviditeten, samt øvelser som forbinder dig med dine kvindelige urkræfter og intuition, som du skal bruge under fødslen.

Det er vigtigt at programmet kan tilpasses dine behov, og at dette rum bliver et rum til fordybelse og nærvær i forhold til den fantastiske proces du er i gang med, skabelsen af et nyt liv. Vi arbejder også med konkrete føde- og ve-stillinger og Kajsa vil drysse en masse af sin viden fra  fødselsforberedelsen ind over hvert forløb

Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse tilbydes ikke i øjeblikket, da Kajsa skal på barsel.

Det er ret fantastisk at føde! Det er hårdt arbejde, det kræver alle dine kræfter og du vil helt sikkert have lyst til flere pauser. Det behøver slet ikke at være en dårlig oplevelse, hvor du føler dig bange og forpint. Når blot du forbereder dig på hvordan du skal håndtere hver eneste ve du får i fødslen, samt tager stilling til hvad du ønsker dig, så vil du have meget større sandsynlighed for at få netop den fødsel du ønsker dig.

På et forløb vil du lære om hvilke faser du møder i fødslen, og hvordan du skal arbejde dig aktivt gennem hver fase. Du lærer hvordan smerte fungerer i kroppen og hvordan du skal arbejde med dine veer for at minimere smerterne så meget som muligt. Du får en konkret ’værktøjskasse’ med teknikker, som du skal øve op til fødslen. Disse teknikker er en fokusafspænding der gør dig i stand til at spænde af under hele fødslen, også under de mest intense veer, en tempovejrtrækning, som helt fysisk minimerer smertesignalet under dine veer og en visualisering som du bruger til at undgå panik og angst før og under fødslen. Gentagelsen af teknikkerne er meget vigtigt, da det er disse elementer der gør at vejrtrækning og afspænding sidder i kroppen og ikke i hovedet når du skal føde.

Vi dykker også ned i intuitionens gaver, som du ejer som kvinde og mor. Du bliver guidet til at lytte til dig selv og din baby, så du kan træffe de rette valg for jer!

Fødselsforberedelsesholdene egner sig til gravide med minimum 4-6 uger til termin ved holdstart.

Modul1

Vi lander i kroppen med ca. ½ times blid gravidyoga, fokus på afspænding samt gode ve-stillinger. På modul et gennemgår vi fødslens faser, hvordan ved du at fødslen er i gang, hvornår skal du ringe efter en jordemoder eller tage af sted til hospitalet, hvordan føles ve-smerter og hvordan arbejder du med dine veer for at mindske smerterne mest muligt? På dette modul lærer du fokusafspændingen og tempovejrtrækningen, der gør at du allerede efter første gang kender dine aller vigtigste redskaber til hele den del af fødslen hvor du er i gang med at udvide dig.

Modul 2

Lander i kroppen med ½ times gravidyoga med gode fødestillinger. På andet modul går vi mere i dybden med pressefasen, hvordan ved du at det skifter til pressefasen, og hvordan skal du ændre dit fokus og arbejde i denne del af fødslen. Du lærer hvilke fødestillinger der er bedst for at undgå bristning og for at hjælpe baby bedst på vej. Du får ideer til din ønskeliste som er en slags samarbejdsseddel mellem dig og din jordemoder, så hun kan støtte dig aller bedst i at få den fødsel du ønsker.

Modul 3

Lander i kroppen med ½ times gravidyoga, fokus på din forbindelse til baby i maven. Du lærer hvilke hormoner der er på spil i kroppen når du føder, og hvordan du kan påvirke disse hormoner hvis fødslen går i stå eller trækker ud. Du lærer også nogle gode akupressurpunkter som du kan bruge hvis fødslen går i stå eller trækker ud. Derudover snakker vi om hvordan din partner bedst kan støtte op om dig når du føder?

Modul 4

Lander i kroppen med ½ times gravidyoga, fokus på visualisering.

På det sidste modul genopfrisker vi teknikkerne og bruger tid på dine spørgsmål og øver igen. Sidste brik i puslespillet er visualisering. Visualisering kan være virkelig fantastisk at bruge både i graviditeten til at forberede dig på din drømmefødsel og under selve fødslen til at klare dig igennem de mest intense perioder. Vi afslutter med at snakke om individuelle træningsprogrammer, så alle ved hvad de skal øve sig på indtil fødslen.