Kort om underviserene og Yogaloft

Yogaloft er et smukt og autentisk yogasted. Den gamle bygning er istandsat med øje for at bevare bygningens gamle ånd, hvilket giver stedet en fantastisk rummelighed, dejlig akustik og højt til loftet. I Yogaloft er der tid og rum til fordybelse. Vores ambition er at have et bredt udvalg af forskellige yogaformer med supplement af den aktive kropstræning, men med omtanke for rammerne og sjælen i Yogaloft. Vi ønsker at tilbyde en varieret træning hen over ugen, og som kan tilgodese både det aktive og mere rolige behov. Vi har forsøgt at sammensætte planen, så der både er morgenenhold og aftenenhold.

Vores intention for din praksis er “Næring til krop og sind når Yin og Yang er i balance”.

Vores tilbud

Udover de ugentlige timer vil der løbende tilbydes yoga- workshops med forskellige temaer, eller gæstelærer workshops.

Yoga hos os er også fysisk træning men det er lige så meget vejen til at finde ro i en travl hverdag, blive bedre til at slippe tankestrømmen og være mere til stede i kroppen og nuet. Det handler ikke kun om at blive stærkere, smidigere eller lave en udfordrende yogastilling. “Når Yin og Yang forenes, så skabes balancen og der bliver ligevægt imellem krop og sind”.

Vi tilstræber at tilgodese, så mange som muligt på vores forskellige hold.

Professionelle undervisere

Alle involverede i Yogaloft arbejder meget professionelt – inspireret af medlemmerne og de skønne omgivelser. I Yogaloft finder du meget dedikerede undervisere med lange uddannelser bag sig. Vi ønsker de bedst uddannede undervisere, så vi kan tilbyde en bred palette af træningsformer for begge køn og i alle aldre. Flere er konstant i gang med nye efteruddannelser, så du er i gode hænder hos et team, som spænder bredt med dynamiske yogaformer og mere specialiserede kropstræninger som giver sved på panden, samt de mere stille timer med blid yoga, yin og meditation. Vi ønsker også at være med til at udvikle nye dygtige undervisere, og det bliver man ikke uden øvelse. Derfor vil vi engang imellem tager nye undervisere ind, som bliver tilknyttet et ekstra hold på planen. Vi håber at i vil støtte op om denne udvikling og deltage på disse timer også.

Diana

Jeg er Registred Vinyasa Yoga Teacher 200 hours (RYT200) hos “Frog Lotus Yoga” og uddannet af grundlæggeren Vidya Jaqueline Heisel. Det er en amerikansk international certificeret uddannelse. I 2016 Registred 100 hours YIN Yoga Teacher uddannelse hos australske Tina Nance, ligeledes international certificeret uddannelse. Jeg efteruddanner mig ofte på mine ferier, hvor yogaen altid er med i form af studiebesøg, workshops eller kurser, om det er Los Angeles, Bali, Indien eller Thailand. En øm ryg, “tvang” mig ind i yogaen for mange år siden, massage blev i længden for dyrt. Yogaen hjalp på spændinger både i krop og sind, jeg besluttede derfor at  uddanne mig for at give yogaen videre til andre. Yoga må gerne udfordre og rykke grænser, men jeg lægger også vægt på at give flere udgaver af en stilling, så alle niveauer tilgodeses. Det må gerne samtidigt være sjovt og jeg meget op i at det er “stillingen ind i kroppen” og ikke omvendt. Jeg holder af mange dele af yogaen, men specielt den kreative sekvensering i flowyogaen og det statiske og dynamisk jeg dyrker både i flow og hatha timerne.

Katka

Jeg har studeret “Patanjali´s eight-limbed Astanga Yoga” hos min indiske guru på Sattva Yoga Society i København i et år og i 2009 blev jeg certificeret yoga lærer.
Jeg var meget ofte syg som barn, så jeg besluttede mig til at blive sygeplejerske, for på denne måde at finde vejen til sundhed. Men fandt ikke hvad jeg søgte i denne verden. Det gjorde jeg i yogaen.
Da yogaen kom ind i mit liv, var det som at blive genfødt. Jeg har på min egen krop oplevet den helende kraft mod smerter. Yoga har  hjulpet mig til at forstå kroppens sprog og signaler, mit sinds stemme og har endda helbredt mig for angst og depression.
Jeg underviser i en yogaform, der hjælper med at få ro i sindet, og at håndtere følelser med ro og balance. Du kommer til at føle en forøget energi og følelse af fysisk velvære.
Jeg ønsker at sprede yogaens virkningsfulde kunst i vores skønne men kaotiske verden.
Jeg er oprindelig fra Tjekkiet og underviser på en blanding af engelsk / dansk.

Chanette

Jeg mødte yoga for snart ca. 20 år siden, men da jeg var yngre, var jeg mere drevet af den meget aktive træning, som holdsport, løb og styrketræning. Det var først for et par år siden, at jeg rigtig blev grebet af yoga´en og dens mange gode egenskaber. Udfordringer i livet, som vi nok alle har ind imellem, og min meget aktive hverdag gjorde, at jeg straks blev forelsket i Yin, og der har jeg fundet den manglende del, som medvirker til at skabe balance i mit sind og i min krop.

Jeg interesserer mig meget for den virkning Yin har både som selvhealing via asanas (øvelser med lange dybe stræk) og den indre opmærksomhed gennem nærvær. Jeg syntes desuden det er super spændende at arbejde med teorien omkring påvirkning af meridianbanerne, og hvordan Yin kan bruges som restitution imellem andre træningsformer samt skabe fornyet energetisk flow igennem kroppen.

Jeg kan godt lide at undervise med fokus på et emne, en årstid, hverdagens små udfordringer, bestemte områder på kroppen eller blot nærvær. Jeg henter som regel inspiration i mit eget liv og hvad der rør sig der. Jeg elsker at skabe billeder via visualisering til at guide fokus, stemning og opmærksomhed. Lyd i undervisningen (chakra chanting) er også noget du fra tid til anden vil møde på mine timer.

Jeg lægger vægt på, at Yin skal have både en beroligende og energetisk effekt alt efter hvornår på dagen undervisningen foregår.  Min intension er at du skal opleve en indre ro og veltilpashed. Jeg bestræber mig desuden på at give præcise guidninger, så alle kan følge med – uanset niveau. Ved særlige fokusområder lægger jeg desuden vægt på at fortælle, hvorfor og hvad vi påvirker i øvelsen.

Jeg har en 200 timers (RYT200) certificering som Yin instruktør fra Sattva i Kbh.

Maria S

Maria har ingen faste hold, men er tilknyttet som afløser.

Mit første møde med yoga var på en aftenskole for over 20 år siden, og lige siden har yoga været en del af mit liv – det var ganske enkelt kærlighed fra første stilling.

Jeg er uddannet hatha yogalærer fra My Yoga v/Kira Løve, yin yogalærer fra Sattva yoga v/Mari Nordstrøm, mindfulness-instruktør og er RYT 200 registreret yogalærer af det amerikanske yogaforbund Yoga Alliance.

Jeg er dybt forelsket i yin yogaens enkle og meditative form, der med sin overgivelse til tiden og tyngdekraften på forunderlig vis udøver sin magi på krop og sind.

På mine klasser vil der især være fokus på din indre praksis, og det er min intention, at du vil opleve et stille rum med ro til blot at være.

Maria T

Jeg mødte min første yogalærer i de franske Pyrenæer i midten af 90erne. Han var storryger og stod altid på hovedet.

Men han lærte mig noget vigtigt: at lytte til mit hjerte – og følge det.

Da jeg efterfølgende kom til København startede jeg med en dynamisk yogapraksis inden for Asthanga Yoga, men fik efterhånden så mange skader af det, at jeg måtte opgive, og troede til sidst at min krop slet ikke var bygget til yoga.

Det var først da jeg mødte Anusara Yoga (i 2009) at jeg oplevede det modsatte, at kroppen ikke skal tilpasse sig stillingerne, men omvendt stillingerne må justeres efter kroppen.

Yogaen er ikke et mål i sig selv, men måden at komme dybere ind i kroppen (og livet) på.

Derfor blev Anusara Yoga mit udgangspunkt, og jeg har studeret med internationale kapaciteter som John Friend, Sianna Sherman, Christina Sell og mange andre. Siden har jeg taget flere uddannelser hos Hamsa Yoga – inden for filosofi, restorativ yoga og yogateknik.

Kommer du til mine klasser, kan du forvente en dynamisk energi, men med et solidt fokus på sikker alignment.

Jeg har desuden en særlig passion for yogafilosofi, leg med asanas og på at få løftet stemningen for os alle i undervisningen.

Majbritt

Yoga for børn nyder jeg meget at arbejde med, da det er min erfaring at de fleste børn syntes at børneyoga er fedt, de fleste syntes også det er hårdt at stå i uvante stillinger. Børnene får øget fysik, koncentrationsevne og kommer i balance med sig selv.

Jeg er mor til to piger i børneyoga alderen.

Er uddannet børneyoga -og mindfulness instruktør, og har igennem Blå Himmel Hjertebarn uddannelsen. Dagligt arbejder jeg som pædagog og er derfor meget vant til at have med børn at gøre.

Børneyoga er en yoga form der er tilpasset børn, og vi laver samme stillinger som de voksne kender fra yoga, men dette sker igennem fortællinger eller remser.

Vi arbejder meget med vejrtrækningen, men på en sjov og legene måde således at børnene bliver opmærksomme på den måde de trækker vejret.

Laura

Mit yogaeventyr startede i Aarhus i 2006. Siden yogaklasserne i Aarhus, har en hel del fulgt efter. Både i form af retreats, workshops, daglig praksis hjemme eller i træningscentret/yogastudie.

Jeg blev hurtigt fascineret af hvad yoga kan, og bliver det stadig, nærmest dagligt. Både hos mig selv og mine elever. Jeg glæder mig over og er dybt taknemlig, hver eneste gang jeg sætter mig på måtten og får lov at guide og dele yogaen. I 2017 tog jeg en vinyasa yogalæreruddannelse (200 h RYT YA) fra Lago CPH, og i januar 2018 tog jeg en yin yoga overbygning hos Trine Hedegaard. I efteråret 2018 tog jeg en 100 timers yin yoga overbygning hos Sattva, København.

Tanja

Oprindelig er jeg instruktør i idrætsgymnastik og Rock´n´Roll.

Dans og gymnastik har været en stor del af mit liv. Som uddannet lærer, bl.a. i idræt manglede jeg noget, der gav ro til børnene og der kom yogaen ind i billedet. Jeg tog Hjertebarn uddannelsen i børneyoga og børnemindfulness i København. Samtidig startede jeg på en klangmassør-uddannelse i Tyskland. Der vidste jeg, at klang og yoga hører sammen for mig. Klangyogaen er meget nyt og jeg er en af de første børneklangyogaundervisere. Indtil nu har jeg kun haft voksne der var interesserede i klangyoga og dermed har jeg videreuddannet mig indenfor voksen klangyoga. Mine klangskåle er altid en vigtig del af mit arbejde i yogaen, både som klangmassør, i fantasirejser, som afslapningstrainer og livsvejleder.

Citat:

“Lyden af klangskålen berører vores inderste, den bringer sjælen i svingninger.

Lyden løsner spændinger, mobiliserer egne kræfter og sætter skabene energier fri.”

 – Peter Hess

Magnus

Jeg fandt yogaen for flere år tilbage på et tidspunkt, hvor mit liv kørte i overhalingsbanen med fuld fart på studier og præstationspres. I dag betragter jeg de indsigter, som min dengang spirende yogapraksis lod mig få et glimt af, som livsforandrende; jeg blev bevidst om, at min energi, mit humør og generelle velvære kunne ændre sig til det bedre på kun lidt over en time, når jeg rettede min fulde opmærksomhed på de stillinger og teknikker, som min yogalærer anviste.

I dag bruger jeg stadig yoga – både den mere fysisk krævende og den rolige, indadvendte – som et redskab til at skabe kontakt til min krop og mit sind og lade tankerne få en velfortjent pause. Med en kandidatgrad i Dansk og Kommunikation er yoga for mig en afgørende modpol til det mere analytiske og hovedkrævende arbejde.

At praktisere yoga er for mig et vigtigt frirum, hvor jeg kan få lov til at slå sanserne helt til og mærke efter og sanse, hvad der sker inde i mig lige nu og her – både når jeg befinder mig på yogamåtten, men også når jeg bevæger mig ud i det pulserende samfund.

I 2017 tog jeg min første Hatha Yoga-uddannelse ved Hamsa Yoga i København ved Simon Krohn og Soham Johansen. Foruden en lang række underviserkurser har jeg også efteruddannet mig i Yin Yoga ved Trine Hedegaard.

Jeg elsker at kunne få lov til at dele ud af alt det, jeg selv er vild med ved yoga. I min undervisning lægger jeg især vægt på at videreformidle den meditative del, hvor der er rum og plads til at overgive sig til effekten af yoga, men jeg er også vild med at nørde teknik en gang imellem, zoome ind på stillinger og gå i dybden på den måde.

Signe Knudsen

Jeg er uddannet i Kundalini Yoga Teacher Training Level 1, as taught by YOGI BHAJAN® og undervise i Kundalini yoga. Kundalini yoga betyder meget for mig, da denne yogaform har lært mig at modstå stress, givet mig større udholdenhed og ikke mindst givet mig en langt større livsglæde.

Ordet “Kundalini” betyder vitalitet eller livskraft og handler netop om at øge flowet af denne vitalitet i kroppen. Kundalini yoga blev bragt til Vesten i 1969 af Yogi Bhajan. Jeg kommer til at undervise efter hans henvisninger og læring, og det betyder at undervisningen er afbalanceret og tro mod den oprindelige Kundalini yoga tradition. Kundalini yoga har en positiv virkning på den fysiske krop samt psyken, idet blokeringer i kroppen langsomt fortager sig, og giver muligheden for at finde ind til vores indre kerne.

Hele efteråret og vinteren har jeg ingen faste klasser pga. arbejde, men underviser et par events i ny og næ når det kan passe ind

Marianne Jensen

Igennem hele mit liv har motion altid været en vigtig faktor i mit liv. Jeg har undervist i 50 år.

Jeg er i sin tid uddannet på POUL PETERSENS INSTITUT og efterfølgende har jeg undervist både børn og voksne, herunder taget utallige kurser inden for yoga og træning for at følge tidens trends. Jeg er også uddannet sygeplejerske og har igennem årene erfaret, hvor vigtig motion er for helbredet, både ift. somatiske som psykiske sygdomme.
Men Yoga er også blevet en vigtig del af mit liv. Jeg er dybt fascineret af den ro og styrke yoga kan give den enkelte. Især den dynamiske yogapraksis betager mig meget. Jeg elsker at forene dynamiske yogaøvelser i et tempo som følger åndedrættet, og til sidst slutte af med øvelser fra restorativ yoga. Jeg er fascineret af hvordan Yoga kan medvirke til at kroppen kan heale sig selv …

Det er vigtigt for mig, at alle på mine hold kan følge med, uanset niveau.

Henriette

Ingen faste klasser, men tilknyttet som afløser.

Jeg elsker at undervise i yoga, og jeg håber at kunne bidrage til, at du kan leve dit liv med mere ro, balance, bevidsthed, nærvær og harmoni. Min fineste opgave er, at guide dig ind i MediYoga med hjerte, kærlig venlighed, opmærksomhed og nærvær. At møde dig dér, hvor du er i livet og invitere dig til at møde dig selv med alt det, der er. Med nysgerrighed og accept. At møde dig anerkendende og åbne rummet for forandring og udvikling og give dig mulighed for at rejse hjem i dig selv og finde de svar, du kan have brug for.

Jeg har selv oplevet stress og sorg i egen krop, og mindfulness yoga og terapi har hjulpet mig til at genfinde min balance i livet. For at opretholde og vedligeholde min opmærksomhed og indre balance dyrker jeg yoga og mediterer hver dag. Jeg mærker mit hjerte og min krop og møder mine tanker, følelser, mønstre og handlinger med nysgerrighed og accept.

Jeg driver min egen virksomhed ”Henriette Dan – Mindfulness. Yoga. Terapi.” Udover yogaen underviser jeg bl.a. i 9-ugers HMSR Mindfulness-forløb og har klienter i terapi.

Jeg er uddannet disse skønne steder:
Life & Mindfulness Educator fra ”Akademiet for Mindfulness og Livsbevidsthed”
Psykoterapeut fra ”ID Academy”
MediYoga Instruktør fra ”MediYoga Danmark”
HathaYoga-lærer fra ”Senses”

Sat Nam
Henriette

Joan

Jeg har undervist i bevægelse igennem flere forskellige fag i snart 9 år, gennem mit dejlige arbejde som efterskolelærer. Mit første møde med yoga var helt klassisk, old school om man vil, hatha. Sidenhen blev jeg grebet af filosofien bag yoga og på den måde blev jeg bekendt med Simon Krohn og Hamsa Yoga. Sidste år afsluttede jeg så min yogalæreruddannelse hos Hamsa – den proces var ret fantastisk i sig selv men det var endnu vildere at komme i gang med at undervise yoga. Jeg synes det er SÅ fedt!

Hatha og flow er to go’e venner i den sammenhæng; de komplementerer hinanden rigtig godt og jeg oplever, at der herigennem er mulighed for dels at styrke og smidiggøre kroppen, dels at gøre yogaen til en meditativ praksis, hvor tankerne for en stund sættes på standby.

Kajsa

Jeg er 31 år og mor til to piger på hhv. 4 og 7 år. Jeg går hjemme med min yngste datter, og på den måde er yogaen for mig en hverdagspraksis om at forene tilstedeværelse og nærvær med andres behov og hverdagens praktikaliteter. Jeg har været Københavner det meste af mit liv, men i sommeren 2018 er jeg sammen med min familie flyttet på landet for at bo i bofællesskab og dyrke vores egne grøntsager.

Mit møde med yogaen var for måske 8-9 år siden hvor jeg praktiserede det sporadisk men elskede det fra første gang. Da jeg så for ca. 4 år siden mødte yolates (en forening af yoga/dans/pilates/meditation) var jeg helt solgt og måtte tage uddannelsen for at dykke endnu dybere ind i yogaens og kroppens verden. Jeg elsker den livsglæde og fraværet af præstation der er i denne træningsform som også er en meget spirituel praksis. Noget af det aller vigtigste for mig er at komme så dybt ned i kroppen at hjernen for en stund bliver slået fra og hjertet får lov at tale og vise vejen i livet. Jo mere vi dyrker dette, jo nemmere er det at bruge hjertet som vejviser.

Jeg kan godt lide at arbejde viden om elementerne, kroppens energicentre og cyklus ind i klasserne. Derudover vil min undervisning (både gravidyoga og yolates) ofte være tilrettelagt ift. et tema som kan være inspireret af årstiden eller et andet tema som er fremme for mig i perioden eller som giver mening i et fødselsforberedende perspektiv.

Jeg bruger musikken meget aktivt og derudover bruger jeg dufte, lyde og afspændende berøring i klasserne, man kan selvfølgelig vælge dufte og berøring fra.

Jeg har følgende uddanelser: Instruktøruddannelse ved Smertefri Fødsel i 2012, Doulauddannelse ved Krista Bella Hultén i 2015, 250 timers Yolatesuddannelse ved Living Yolates Academy i 2018-2019 og 110 timers Gravidyoga uddannelse ved Héltyoga i 2019. Derudover har jeg en bachelorgrad i Psykologi og Sundhedsfremme fra RUC 2014.

Renata

Bachelor i Psykologi og Kandidat i KulturAnalyse. Jeg begyndte min rejse og fik dyb forståelse for det indre liv med studiet af psykologi i 2006. Jeg  fandt kærlighed og ro i livet her i Danmark og er for nylig flyttet på landet for at udleve dette nærvær og lære at dyrke egen permakulturisk mad til et mere miljøvenligt liv. I 2015, før dette var jeg på en 1,5 års rejse i Sydamerika og Asien, hvor jeg også fik inspiration fra traditionelle, spirituelle og medicinske praksisser i Amazonas jungler. Ydermere fik jeg stor medfølelse og omsorg fra min kontakt med buddhistiske praktikere i Asien. Jeg har stor interesse i mindfulness meditation, leve i nuet og reflektere over forskellige filosofiske tilgange til livet.

I 2018 bestod jeg kursus i Mindfulness Meditation, hvilket jeg gerne vil dele ud af via min undervisning.

Min tilgang til Mindful meditation er at skifte fra dømmende tænkning til åbenhjertet sansning. Med tålmolighed træner vi vores opmærksomhed til tankevirksomme, følelsemæssige og kropslige oplevelser, til at skabe mere nærvær og give slip. Sådanne øvelser og forståelser giver mere ro og forbedre vores tilstand, tilgang til hverdagens liv – et moderne og måske stressende samfund og personligt liv. Via mindfulness meditation åbner vi vores kapacitet til mere medfølelse og kærlighed til os selv, ligeværdigt til andre.

Pernille

Jeg uddannet yogalærer hos Kirstine Stenvad / StineJoo i Næstved. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og er meget ydmyg i forhold til opgaven. Det er en ære at få lov til at guide andre yogier.

Jeg har dyrket yoga i 4 års tid. Tidligere har jeg primært svømmet, løbet, dykket og lign. og kan godt lide at være aktiv. Jeg snusede til pilates og bodyflow før jeg valgte at teste yogaen. Det blev kærlighed ved første møde, selvom jeg var udfordret på det meste.

Yoga er for mig glæde, nysgerrighed, indsigt og nye veje.

Yoga handler for mig, om at finde hjem til mig selv. Det er dér jeg går hen når hverdagens virkelighed har hvirvlet mig rundt.

Jeg vil i min undervisning bestræbe mig på at være rolig, imødekommende, smilende, tydelig og give plads til fordybelse. Min hensigt er, at guide så der bliver ro i hovedet. Jeg vil primært undervise i hatha yoga.

Jeg er desuden meget optaget af meditation, energimedicinske metoder og EFT (emotional freedom technique), som jeg vil inddrage i mikrodoser i undervisningen, når det giver mening.

Jeg er i øvrigt lige opgraderet til version 5,0, jeg er ansat som leder på Næstved Ungdomsskole, uddannet lærer + div, mor to 2 voksne gutter, gift med Kim, rejsetosset, generelt nysgerrig, uperfekt og begejstret, og så bor jeg i Vordingborg.

Jeg glæder mig til at møde dig!