AFLYST PGA for meget usikkerhed om corona.
Vi tager revanche en anden gang!
Vi tager til skønne Shanti Retreat på Langeland. Shanti og omgivelserne er det perfekte sted til en weekend med massere af selvforkælelse og reflektion. En skøn overgang fra vinterens lidt mørke dage til den spæde begyndelse af foråret. 

Jeg håber, at du har lyst til at tage med ..

De bedste hilsner fra
Chanette / Yogaloft

Min intension og fokus for weekenden 

I denne weekend går vi tidsmæssigt over til sommertid, men det er også her omkring, at foråret så småt begynder at titte frem, og det skal vi selvfølgelig nære. Foråret er i følge den kinesiske medicin (TCM) relateret til træ- elementet hvor organerne/meridianerne – lever og galdeblære er relateret til. De to organer er i følge TCM de mest aktive i forårsperioden. Lever-energien er opadgående, som træet der spirer og vokser mod himlen og har overblikket. Galdeblære-energien er vores beslutningstager og koordinator, og er det organ der i overført betydning omsætter vores visoner til handling.

Mod foråret vil transformationen fra vinteren være fokuseret omkring vækst og forandring. Det er tiden, hvor vi springer ud og kaster hammen, måske oven i købet prøver noget nyt.

Foråret er planlægningens tid, det er nu der skal visioneres og startes nye projekter op, og på toppen af dette skal vi kunne bevare overblikket, mærke overskuddet og motivationen til at gennemføre, og se målet forude med et smil på læben.

Foråret er perfekt til at arbejde med overgangen fra en mere indadvendt årstid til til en mere åben og aktiv årstid. Vi reflektere over os selv og den nære omverden, og få lyst og overskud til at gennemføre vores eget personlige projekt eller mål – med et særlig fokus på en bedre og mere fordøjelig kost, som forbedre immunforsvaret, skaber indre balance og selvhealing kombineret med specifikke Yogasessions, som samler det hele.

DERFOR ER omdrejningspunktet for weekenden, at booste din egen vækst og forandring via krop og sind. Du arbejder med din “fordøjelse” både fysisk og mentalt. Vi taler om antiinflamatorisk kost og hvad der særligt kan genopbygge en god indre balance, hvor fundamentet skaber overskud, energi og lethed i kroppen. Vi laver Yoga som nærer de forskellige meridianer som er særligt relateret til årstiden, fordøjelsen og detox.

Teoretisk bevæger vi os omkring yogafilosofien “Yoga sutras” of Patanjali i relation til forandring, og det at hænge fast i et bestemt mønster/vaner – især når vi taler mad, og hvordan oplevere/opfatter vi os selv og omverdenen. Der vil helt sikkert komme mere til som jeg inspireres til at dele med dig undervejs. Der vil desuden være en specifik session indlagt, hvor jeg guider dig dybere ind i, hvad du selv kan gøre ifm kost og bevægelse for at tilføre hverdagen mere energi og nærhed – alt sammen koblet med teori omkring kroppen og dens byggesten.

Vi skal lave detox Yin og blid hatha, myofacia release og Yoga nidra. Yoga´en vil være tilrettelagt omkring asanas (stillinger) der booster din fordøjelse, fremmer udskillelsen af affaldsstoffer og tilfører kroppen ny energi og overskud.

Med dette retreat får du både næring til krop og sind, for udover den fysiske yogapraksis, går vi også lidt dybere ind i filosofien bag yogaen med et særligt fokus på Patanjalis 8 grenede vej “oversat” til vores hverdag. Interesant at en så gammel tekst stadig er super relevant…..og den dag i dag kan overføres til mange af de problemstillinger, som vi til stadighed går og bokser med.

Retreatet finder sted i naturskønne og rolige omgivelser helt ned til vandet, og maden er selvfølgelig vegetarisk.

Tid: 26-28 marts 2021
Sted: Shanti Retreat – Rudkøbing Langeland
Underviser: Chanette Benzner

WEEKENDENS PROGRAM:

Fredag
kl 14.00 Ankomst og relax
kl 16.00 Fælles velkommen – sund kage og te
kl 17.00 Indflyvning til Yoga Sutras og den 8 grenede vej med fokus på weekendens emne.
kl 18.00 – 19.00 Skøn nærende vegetarisk aftensmad. Af hensyn til fordøjelsen og aften yoga er aftensmaden planlagt her.
kl 19.30 – 21.30 Forårs Yin med æteriske olier der booster forårs energien og samtidig har afslappende effekt.
kl 21.30 Godnat-te

Lørdag
kl 6.30 Morgen te. Mulighed for alene tid, gåtur til vandet (evt. en morgendukkert), en morgenløbetur eller andet.
kl 8.00 Nærende morgenmad.
kl 9.30 – 11.30 Blid hatha, myofacia release – filosofi og yoga i forening (fokus på indsats vs udbytte, mave og milt for fordøjelse)
kl 11.30 Alene tid
kl 12.30 Lækker frisk frokost
kl 14.00 -16.00 Indlæg om “Kroppens byggesten for en god og optimal fordøjelse”. Yin med fokus på Nyre og galdeblære – Udrensning og restitution.
kl 16.00 Eftermiddagssnacks
kl 16.30 – 18.00 Alene tid
kl 18.00 Aftensmad
kl 19.30 -22.00 Blid Forårs Yoga med mudra og meditation.
kl 22.00 Godnat te

Søndag
kl 7.00 -7.45 Morgen te – Mulighed for alene tid, gåtur til vandet (evt. en morgendukkert), en morgenløbetur eller andet.
kl 8.00 Morgenmad
kl 9.30 – 11.00 Blid hatha (fokus på balance, forandring og kreativitet)
kl 11.00 -12.00 Vi samler op. Feedback, spørgsmål mm.
kl 12.30 Sandwich To Go
kl 13.00 Vi pakker sammen og takker af for denne gang

Underviser:

Chanette Benzner er ejer af Yogaloft og uddannet inden for flere Yoga stilarter. Heriblandt Yin, Hatha, Aerial og Qigong

Jeg er 46 år og har dyrket aktiv sport hele mit liv – Yoga de sidste 10 år.
I flere år var min træningsform- løb, højintens træning og hård styrketræning. Men med en travl hverdag som leder, familie mor, familie koordinator, kone osv., så var hele min hverdag tippet til intense Yang-dage. Jeg vendte derfor blikket mod yoga, dens mange facetter og virkning – især den stille del som yin og restorativ yoga fangede min opmærksomhed, og blev min passion for en hverdag i balance.

Den stille yoga er langt hen af vejen min base i mit daglige arbejde, som både dækker Yoga undervisning på hold og private, forløb med coaching ift. yoga kombineret med kost samt coaching forløb “tilbage efter stress”. Men jeg elsker også den aktive yoga, hvor vi skaber styrke, balance og energi, og mærker kroppen på en anden mere intens måde. Jeg har desuden en uddannelse/eksamen i ernæring inden for antiinflamatorisk kost, samt en masse viden om fordøjelse, søvn, inflammationer og hormoner i kroppen, som jeg flittigt bruger i relation til mit arbejde med “Kernesund Yoga Coaching”.

Jeg interessere mig meget for hvordan vi selv kan skabe en god balance i den hektiske hverdag som mange af os har, og ofte er kroppens de udfordringer kommet snigende med tiden, og gerne i relation med en uhensigtsmæssig kost.

Jeg har set via mit arbejde at ubalancer som træthed, manglende motivation og overskud, smerter i led og muskler, hovedpine mm., kan genoprettes via AIK kost og den rette bevægelse, hvilket er derfor at jeg nu tilbyder et retreat hvor vi kombinere hele pakken – Yoga, filosofi og teori om AIK

Jeg har en stor passion inden for yogaens indre arbejde og er meget inspireret af kroppens ressourcer, meridianbaner, yogafilosofi, De fem elementer (TCM), og den healingsproces som vi selv kan få sat skub i via Yogaen og kost.
Min undervisning er primært blød til tider kraftfuld, hvis det er aktiv yoga, men begge dele med dybde og næring til både kroppen og hovedet.

Shanti Retreat

Shanti Retreat ligger på sommerfugleøen Langeland i det Sydfynske Øhav, nærmere betegnet Rudkøbing. Shanti ligger i naturskønne omgivelser samt i gåafstand til en dejlig sandstrand og en hyggelig lille havneby. Retreatet består af flotte historiske bygninger samt en smuk have med gamle frugttræer og et væld af smukke blomster og planter. Rundt om bygningerne er der små oaser hvor du kan slappe af ind i mellem undervisningen.

”Shanti” stammer fra Sanskrit og betyder fred og indre ro. Som navnet antyder er rammerne her på Shanti Retreat perfekte til fysisk og mental rekreation.

Shanti Retreat har en stor yogashala/sal på ca. 140 m2, en spisestue, hvor der kan sidde op til 30 personer samt en rummelig dagligstue med brændeovn. Der er et stort køkken med spiseplads, et tekøkken og 4 badeværelser. Badeværelsesfaciliteter er fælles. Endvidere er der 14 værelser: 2-3 enkeltværelser, 10-11 dobbeltværelser samt et 3- personersværelse. I alt er der plads til op til 27 overnattende personer. I de fleste dobbeltværelser kan det arrangeres således, at sengene kan fungere enten som en dobbeltseng eller 2 separate enkelt senge. Indretningen på værelserne indbyder til en oplevelse sammen med din veninde eller ven, så du deler værelse med en du kender, også i forhold til corona.
Ved booking af din plads må du gerne give besked om sengene på værelset skal stå adskilt.

Vi tager selvfølgelig alle de forholdsregler vi kan ift. corona. Du må selvfølgelig ikke møde op på retreatet, hvis du på nogen måde føler dig sløj eller er syg. Der vil være sprit på værelserne og ved indgangen til sal, køkken og opholdsrum. Du skal ind til anden guidens kommer bære mundbind på retreatet. Du vil få udleveret et af os, som er i klar plast, og som kan sprittes af. Du er selvfølgelig velkommen til selv at medbringe.
Grundet corona skal du selv medbringe yogamåtte, 1-2 blokke og et varmt tæppe.

Der er gratis Wi-Fi i huset, men vi opfordrer til at det kun benyttes på værelset.

Alle indendørs arealer er skofrie, så medbring desuden tykke sokker eller ligende.

Forplejning

Hovedmåltiderne vil være lækker vegetarisk mad med grønt og frugt efter årstiden. Shanti har deres egen kok, som har over 20 års erfaring rent professionelt. Han har specialiceret sig i plantebaseret kost, og elsker at lave sund og nærende kost, som byder på massere af lækre farver og et væld af forskellige smage. I perfekt tråd med retreatets tema, som omhandler fordøjelse med base i den antiinflamatoriske kost.

Der vil være frugt og nødder samt friske teer fra vores eget sortiment igennem hele weekenden. Af erfaring har jeg valgt at tilbyde kaffe, da det for nogle kan have en relativ stor påvirkning (hovedpine, utilpashed, kvalme) for kroppen at undvære. Jeg vil dog opfordre dig til at prøve at undvære kaffen ved at trappe ned inden du skal afsted.

Det samme gør sig gældende i forhold til kosten. I en weekend som denne kan selv en mindre kostomlægning for nogle godt starte en udrensningsproces samtidig med at du laver en masse Yoga. Så er du ikke vant til at spise vegetarisk, så vil jeg anbefale, at du ugen op til afgang prøver at omlægge din kost til at indeholde flere grøntsager og også undlade kød til nogle af måltiderne.

Eftermiddagskagen vil være lavet med naturlige og sunde råvarer – gluten og laktosefri.

Har du allergier, som vi skal tage højde for, så giv os besked ved din tilmelding.

Til måltiderne vil der blive serveret vand. Retreatet er alkoholfrit.

Pris og betingelser

Prisen for denne skønne weekend er 3595 kr. pr person i et delt dobbelt værelse. Ved tidlig tilmelding inden den 1 januar 2021 er din pris 3295
Sengelinned kan lejes for 100 kr pr person og ellers skal det medbringes hjemmefra.

Ved tilmelding betales et depositum på 1500 kr. på mobilpay 92634. Din tilmelding er først gældende når du har indbetalt depositum.

Sidste betaling skal gøres senest den 1 marts – på mobilpay 92634

Der er plads til max 25 deltagere, og prisen er kalkuleret ud fra, at man skal dele værelse med en anden. Derfor en oplagt mulighed for at tage afsted på denne skønne weekend med en ven eller veninde. Tilmelder du dig sammen med en veninde eller ven så skriv, hvis I gerne vil dele værelse. Der er mulighed for enkeltværelse imod en merbetaling på 400 kr. (begrænset pladser)

Du tilmelder dig ved at skrive en mail til [email protected] og når vi bekræfter din plads, betaler du depositum som angivet ovenfor.

Din tilmelding er bindende og bliver du forhindret i at deltage, så er du velkommen til selv at sælge din plads til en du kender.

For gennemførsel af weekenden skal der være mindst 10 tilmeldinger. Ved aflysning refunderes din betaling naturligvis. Jeg tager forbehold for mindre ændringer i programmet. Hvis retreatet grundet virus nedluk eller lign. er nød til at blive flyttet til en ny weekend, så flyttes din deltagelse automatisk til den nye weekend, og pengene refunderes derfor ikke.

Deltagelse i weekenden er for eget ansvar. Alle kan deltage, men har du evt. skader eller skavanker der skal tages højde for, så giv mig besked.

Jeg glæders mig til at se dig til denne skønne yoga weekend

Yoga hilsner fra

Chanette